Calzoni fritti
60
1
3
Výběr mletého masa záleží na chuti, můžete použít hovězí, kuřecí i vepřové. Kuřecí maso je nejměkčí, proto se na rizoto hodí nejvíc. Rýži uvařte dle návodu a sceďte. Na rozpálené olivovém oleji zpěňte najemno nakrájenou cibulku a po chvíli přidejte mleté maso. Nechte opékat ze všech stran asi 5 minut. Poté osolte, opepřete a přidejte grilovací koření dle chuti. Přikryjte pokličkou a duste dalších 5 - 8 minut. Mezitím si nakrájejte na malé kousky papriky a rajčata a přimíchejte je k masu. Duste dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne a většina vody se nevyvaří. Směs promíchejte s rýží nebo udělejte kopečky z rýže a polijte směsí. Rizoto posypte najemno strouhaným sýrem dle chuti.