Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Rizoto s mletým masem

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Výběr mletého masa záleží na chuti, můžete použít hovězí, kuřecí i vepřové. Kuřecí maso je nejměkčí, proto se na rizoto hodí nejvíc. Rýži uvařte dle návodu a sceďte. Na rozpálené olivovém oleji zpěňte najemno nakrájenou cibulku a po chvíli přidejte mleté maso. Nechte opékat ze všech stran asi 5 minut. Poté osolte, opepřete a přidejte grilovací koření dle chuti. Přikryjte pokličkou a duste dalších 5 - 8 minut. Mezitím si nakrájejte na malé kousky papriky a rajčata a přimíchejte je k masu. Duste dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne a většina vody se nevyvaří. Směs promíchejte s rýží nebo udělejte kopečky z rýže a polijte směsí. Rizoto posypte najemno strouhaným sýrem dle chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |1. listopadu 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!