Čerstvé papriky dobře omyjeme, zbavíme je jader, propláchneme vlažnou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na slabší kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo a papriku i s cibulí, asi 10 minut podusíme, a poprášíme ji sladkou paprikou. Zbytek másla rozpustíme na druhé pánvi, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Pak za stálého šlehání metlou přiléváme mléko a povaříme asi 10 minut. Přimícháme smetanový sýr a nastrouhaný ementál a vše asi 5 minut vaříme, než omáčka zhoustne. Ochutíme ji muškátovým oříškem, solí, pepřem a lžící citronové šťávy. Rybí filé omyjeme, osušíme, osolíme a lehce pokapeme citronovou šťávou. Ohnivzdornou mísu vymažeme tukem, na dno dáme proužky papriky a kolečka cibule, na ni rozložíme rybí filé a přelijeme ho sýrovou omáčkou. Zapékáme asi 20 minut v předehřáté troubě a podáváme s vařeným bramborem.