Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Sekaná na smetaně

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mleté maso smícháme se strouhankou, přidáme mléko, sůl, vejce a cibuli nakrájenou nadrobno. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku, abychom mohli vytvarovat šišku. Na větší pánev dáme sádlo, na kterém osmahneme slaninu a kořenovou zeleninu, kterou lehce orestujeme. Na zeleninu položíme sekanou, kterou ze všech stran opékáme, aby se maso zatáhlo. Maso i se zeleninou přeložíme do ohnivzdorné mísy, podlijeme je vodou a pečeme v troubě asi hodinu. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a dáme na talíř. Šťávu se zeleninou zalijeme smetanou, vše rozmixujeme a prohřejeme. Na talíř dáme porci sekané, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |23. června 2015
Dělám stejně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!