Hovězí, vepřové a telecí maso dobře umyjeme ve studené vodě, odblaníme ho, nakrájíme na malé kousky a dvakrát umeleme na masovém strojku. Pak k masu přidáme ve vodě namočenou housku, na sádle nadrobno nakrájenou osmaženou cibuli, pepř, majoránku, citronovou kůru i šťávu, vajíčka, na kostičky nakrájenou slaninu a dosolíme podle chuti. Směs dobře promícháme rukama, podle potřeby zahustíme strouhankou, vytvoříme šišku, kterou obalíme houskou, potřeme ji bílkem a dáme do pekáče na rozpálené sádlo péct do předem vyhřáté trouby. Během pečení ji pravidelně podléváme vodou. Upečené maso ostrým nožem nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zadusíme, zředíme vodou, ještě chvíli povaříme a podáváme k masu. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a zelí nebo za studena podáváme čerstvý chléb s kyselou okurkou.