Sójové kuličky jsou delikatesa. Chuť sóji se zde snoubí s bylinkami a sýrem, překvapí křupavostí a jemností. Ten kdo říká, že sója jen jen pro vegetariány, neví o co přichází. Nejprve sóju uvaříme doměkka(asi tak hodinu a půl). Uvařenou sóju umeleme s cibulí, tvrdým sýrem a česnekem. Přidáme vejce, nadrobno nasekanou petrželku, koření, sůl a zahustíme strouhankou. Vše důkladně promícháme. Ze směsi pak tvarujeme menší kuličky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. Sójové kuličky smažíme na předem rozehřáté pánvi s větším množstvím tuku. Hotové odkládáme na talíř s papírovým ubrouskem, abychom se zbavili přebytečného oleje. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovou oblohou.