Troubu předehřejeme na 180 stupňů C, smícháme polohrubou mouku, kukuřičnou mouku, sůl, kypřící prášek do pečiva a provensálské bylinky (rozmarýn, bazalku, estragon, tymián, majoránku, oregano). Přimícháme strouhaný sýr, například eidam, mozzarelu, parmazán, goudu nebo čedar. V míse rozmícháme podmáslí, máslo a vejce. Přidáme připravenou sypkou směs a lehce promícháme. Vymažeme plech s jamkami, vložíme do nich papírové košíčky a naplníme je těstem. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě. Jakmile bochánky na povrchu zezlátnou, vpichem dřívka nebo spejle zjistíme, zda jsou pečené. Pokud na špejli nic neulpělo, jsou muffiny hotové. Vyjmeme je, necháme 5 minut vychladnout a odstraníme košíčky.