Paštika z kuřecích jater nadstavená fazolemi a cizrnou
30
0
0
Na recept tlačenka nejprve do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a vložíme do ní všechno maso, které doměkka uvaříme. Po vychlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a na strojku umeleme kůže. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na sádle a přidáme k masu. Vše okořeníme, zalijeme polovinou vývaru, ze kterého jsme odstranili tuk a dosolíme podle chuti. Připravíme si sáčky na tlačenku, masovou směs do nich nalijeme, oba konce velmi dobře zavážeme provázkem a dáme vařit na 80 - 90 stupňů asi 2 hodiny. Pak tlačenku opláchneme a položíme na vál chladit a občas ji obracíme. Asi po 3 hodinách ji dáme do lednice a podáváme až druhý den s chlebem nebo pečivem.