Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Tuňákový salát s cuketou

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Tuňáka opláchneme tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na menší kousky, přičemž případně odstraňujeme kůstky. Kousky masa opečeme ze všech stran v rozehřátém olivovém oleji, osolíme a opepříme. Z očištěných cuket odřízneme konce, cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Z omytých rajčat vyřízneme nasazení stopky, plody rozčtvrtíme, odstraníme jádra a dužninu pokrájíme na větší kousky. Smícháme olivy, rajčata, cukety a maso tuňáka. Marinádu připravíme smícháním bylinek, soli, pepře, prolisovaného česneku a octa. Pak vmícháme olivový olej. Směs spojíme se salátovými přísadami a necháme chvíli odležet. K salátu podáváme arabský chléb. Podle obliby můžeme salát ozdobit lístky bazalky a tymiánu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |29. listopadu 2012
máme raději žluté cukety, jsou jemnější Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!