Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Velikonoční beránek

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Velikonoční beránek je sladký pečený pokrm s dlouhou tradicí. Beránek symbolizuje velikonoční slavnosti syna, kdy se on stává na tři dny součástí rodiny, aby byl potom zabit. V křesťanské víře tak za jeho smrt neseme vinu všichni. Vytvoříme si těsto tak, že důkladně smícháme v míse všechny ingredience dohromady a vypracujeme pěkné vláčné těsto. Vysypeme moukou a vymažeme máslem formu beránka. Těsto do něj pořádně natlačíme. V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme cca 45 minut. Potom musíme beránka nechat vychladnout a opatrně jej z formy vyklopit. Zdobíme mašlí a rozinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

iva.hlouskova |6. února 2013
dělám také tak Odpovědět
jola |29. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
jana.remkova.7 |6. ledna 2013
Už se to vlastně zase bude blížit:-), takže aktuálně zařazuji mou fotku.. Odpovědět
Alča621|1. dubna 2013
Vyborne, jednoduche, akorat o 5 min mene:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!