Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Kotlety u kosti naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. Na pánvi rozpálíme 60 g sádla, vložíme kotlety a prudce opečeme z obou stran. Potom vyjmeme, sádlo slijeme do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli, celer, mrkev a 3-5 minut opékáme. Pak podlijeme vodou, přidáme zázvor, kmín, nové koření, celý pepř, vložíme opečené kotlety a dusíme doměkka. Občas podléváme pivem. Měkké maso vyjmeme na talíř, do omáčky vmícháme nastrouhaný chléb, perník a vaříme do zhoustnutí. Nakonec omáčku přecedíme, přidáme maso, dle chuti osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.