Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Základní bešamelová omáčka

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si rozehřejeme máslo a za stálého míchání přisypáváme mouku. Jíšku mícháme asi tak minutu, dokud nepřestane pěnit - měla by zůstat světlá. Potom do jíšky  po částech přiléváme vlažné mléko a metlou ho dohladka rozšleháme dohladka. Dávejte pozor, aby nevznikly žmolky. Bešamelovou  omáčku vaříme asi tak 20 minut dokud nezhoustne. Omáčku osolíme, okořeníme muškátovým oříškem nebo květem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!