Recept Špenátové lívance
45
0
0
Mnoho lidí nemusí kapra, jen na vánoce a stačí. Ale pokud jej dobře upravíte, určitě si pochutnáte. Výborný způsob přípravy je zapékání. Zapečený kapr se šunkou vás mile překvapí. Nejprve kousky kapra bez kůže a kostí osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou paprikou. Kapra opečeme na předem rozehřátém oleji. Zapékací mísu si vymažeme máslem, vložíme do ní kousky kapra a přikryjeme plátky šunky. Rozšlehaná vajíčka smícháme s nastrouhaným sýrem, nadrobno nasekanou petrželkou a smetanou. Touto směsí překryjeme kapra se šunkou a dáme do předem rozehřáté trouby zapéct. Podáváme s vařeným bramborem a salátem z čerstvé zeleniny. Dobrou chuť!