Lilky opláchneme a nakrájíme na plátky o síle asi 1 cm, osolíme a necháme tak 20 minut vypotit. Poté je opláchneme, osušíme a zlehka obalíme v hladké mouce. Na rozpálenou pánev nalijeme trochu rostlinného oleje a opékáme lilky dozlatova zhruba 3 minuty. Hotové lilky vždy odkládáme na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Rajčata přelijeme vařící vodou a pak je zchladíme ve studené vodě. Oloupáme a dužinu nakrájíme na kousky. Na mírném ohni osmažíme stroužky česneku s olivovým olejem a po chvilce přidáme rajčata. Směs podusíme a osolíme a opepříme. Vymazanou pečící formu vykládáme lilky, směsí rajčat a plátky mozzarely. Poslední vrstvu tvořenou z omáčky ještě posypeme strouhaným parmezánem a dáme zapéct na půl hodiny do předem vyhřáté trouby.