Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Nejdříve si spaříme zelné listy v mírně osolené vodě, pak vodu slijeme a listy necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a tu vmícháme do mletého masa zahuštěného strouhankou. Vmícháme ještě rozšlehané vejce, ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Alobal potřený olejem či máslem si rozprostřeme a rozložíme na něj zelné listy tak, aby navazovaly. Na zelné listy klademe masovou směs a stočíme do rolády. Řádně alobal zabalíme, aby nám nevytékala šťáva. Vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dáme péct asi tak na 40 minut do předem rozehřáté trouby. Hotovou zelnou plněnou roládu krájíme na plátky. Podáváme s chlebem či vařeným bramborem.