Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Zelná plněná roláda

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Nejdříve si spaříme zelné listy v mírně osolené vodě, pak vodu slijeme a listy necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a tu vmícháme do mletého masa zahuštěného strouhankou. Vmícháme ještě rozšlehané vejce, ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Alobal potřený olejem či máslem si rozprostřeme a rozložíme na něj zelné listy tak, aby navazovaly. Na zelné listy klademe masovou směs a stočíme do rolády. Řádně alobal zabalíme, aby nám nevytékala šťáva. Vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dáme péct asi tak na 40 minut do předem rozehřáté trouby. Hotovou zelnou plněnou roládu krájíme na plátky. Podáváme s chlebem či vařeným bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!