NÁDIVKA Z REMOSKY 1 bochník kovářského chleba, 2 batáty, 200g choriza, 1 paprička jalapeňos, svazek jarní cibulky, svazek koriandru, 5 vajec, hrst směsi strouhaných sýrů (např. čedar a mozzarella), kůra a šťáva z 1 limetky, 100g másla + na vymazání, sůl, drcený pepř, lžička sladké chipotle omáčky Chléb, batáty, papričku, chorizo a cibulku nakrájíme, koriandr nasekáme. Vše smícháme, přidáme vejce, sýr, limetkovou šťávu a rozpuštěné máslo, propracujeme. Osolíme, opepříme, ochutíme chipotle omáčkou. Pečeme ve vymazané remosce asi 45 minut. JÁTROVÁ NÁDIVKA 4 rohlíky, 60g másla + na vymazání, 1 cibule, 200g kuřecích jater, 200ml plnotučného mléka, 200ml smetany 33%, 3 vejce, 2 velké hrsti mladých kopřiv, 50g mandlí + půlky na ozdobu, sůl, pepř, muškátový oříšek, strouhanka na vysypání 8 zapékacích misek Rohlíky nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme polovinu másla a opečeme na něm rohlíky dozlatova. Cibuli nakrájíme nadrobno, játra rozmixujeme. Opečené rohlíky vyndáme, v pánvi rozpustíme zbytek másla a orestujeme na něm cibuli, pak přidáme játra a za stálého míchání nechte zatáhnout. Smícháme mléko, smetanu a žloutky, směsí zalijeme opečené rohlíky. Kopřivy a mandle nasekáme, z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. K namočeným rohlíkům přidáme cibuli s játry, kopřivy, mandle a dochutíme solí, pepřem a muškátem, vmícháme sníh. Nádivku rozdělíme do vymazaných a vysypaných mističek, ozdobíme půlkami mandlí a pečeme asi 25 minut na 180°C, dozlatova. MINISEKANÉ S VEJCEM 1/2kg mletého (mix), 1 vejce, 1 cibule, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce majoránky, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce strouhanky, sůl, pepř, 4 vejce natvrdo, máslo na vymazání pekáčku, chléb, ředkvičky V míse smícháme mleté maso, vejce, nasekanou cibuli, hořčici, majoránku, sladkou papriku a strouhanku, osolíme a opepříme. Tímto těstem obalíme natvrdo uvařená oloupaná vejce, získáme tak celkem 4 minisekané. Dáme je do vymazaného pekáčku a pečeme asi 25 minut na 180°C, dozlatova. Podáváme s chlebem a ředkvičkami nebo vařenými bramborami.