Staňte se našimi fanoušky na:

Recepty se špekáčky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

CHATAŘSKÁ BAŠTA 400g špekáčků, 150g slaniny, 4 velké cibule, sůl, pepř Špekáčky a cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na menší čtverečky a promícháme v pekáčku. Osolíme, opepříme a pečeme až cibule zezlátne a špekáčky zčervenají. Můžeme posypat natí z mladé cibulky nebo strouhaným křenem. ŠPEKÁČKOVÝ GULÁŠ 400g špekáčků, 500g brambor, 100g slaniny, 3 cibule, 3 papriky, 6 rajčat, 150ml světlého piva, 1 masox, mletá paprika, kmín, pepř Slaninu nakrájíme a rozpečeme, přidáme pokrájené špekáčky a cibuli, zaprášíme paprikou a orestujeme. Pak přidáme nakrájené brambory a papriku, okmínujeme, zalijeme vývarem z masoxu a vaříme. Pak přidáme drobně nakrájená rajčata, zalijeme pivem a dovaříme. RYCHLÍ UTOPENCI 1 kg špekáčků, 4 cibule, 8 lžic octa, 8 lžic oleje, 8 lžic plnotučné hořčice, 8 lžic worcestru, 8 lžic kečupu, 16 lžic vody, 1 lžička cukru, 1 lžička chilli, pepř, paprika, sůl Špekáčky oloupeme, rozkrojíme a s pokrájenou cibulí narovnáme do sklenice. Všechny suroviny svaříme na mírném ohni až se spojí. Tímto lákem zalijeme špekáčky, uzavřeme a necháme do druhého dne v chladnu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!