Staňte se našimi fanoušky na:

Řecká musaka

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lilky oloupeme a podélně nakrájíme. Vaříme je asi 2 minuty v mírně osolené vodě s kapkou oleje. Pak je scedíme a osušíme. Rozehřejeme si 1 dl oleje a na něm lilky lehce osmažíme. Na zbytku oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme mleté maso a společně smažíme, dokud maso nezměkne. Pak osolíme, opepříme, nasypeme trochu nastrouhaného muškátového oříšku, promícháme a přidáme nastrouhaný sýr. Zapékací mísu vymažeme a skládáme vrstvu lilků a na ně vrstvu masa. Na vrchu musejí být lilky. Vyšleháme si vejce a přelijeme tím musaku. Pečeme v troubě rozehřáté na 175 ˚C asi 45 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |27. února 2014
zkoušel to někdo s jiným, než jehněčím masem? Odpovědět
martinnatr |13. července 2013
uložím Odpovědět
tepito |11. července 2013
zkusím Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
petra22 |28. března 2013
užasné Odpovědět
vevet888|13. července 2013
zkusím Odpovědět
magic11|11. července 2013
mňamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!