Pomeranče omyjeme a z jednoho nastrouháme kůru.Ze všech vymačkáme šťávu. Odměříme 125 ml do těsta a zbytek dáme stranou.
Polovinu mandlí umeleme, druhou nasekáme a opražíme nasucho na pánvi.
Změklé máslo utřeme se žloutky, kůrou a polovinou dávky cukru do pěny.
Z bílků, špetičky soli a zbytku cukru ušleháme sníh.
Mouku smícháme s krupicí, mletými mandlemi a pr. do peč.
Do máslové pěny vmícháme pomeranč. šťávu, sypkou směs a sníh. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C dozlatova.
Necháme vychladnout. Z pomerančové šťávy odměříme 60 ml, dolijeme vodou do 125 ml a rozpustíme v ní 350 g cukru. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 5 min. Během vaření přilijeme likér. Polevu rozetřeme na upečený koláč, posypeme opraženými mandlemi a necháme zaschnout.