Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Ricottu utřete s vanilkovým cukrem, přidejte žloutky, citronovou kůru, rum a dál šlehejte dohladka. Směs vlijte do kameninové mísy a opatrně vmíchejte šlehačku, čokoládu a kandovanou kůru (trochu si nechte na ozdobu). Dejte aspoň na hodinu vychladit. Mezitím svařte švestky s hnědým cukrem a citronovou šťávou při vysoké teplotě, až všechno zhoustne, pak ji rozšlehejte do hladké omáčky. Pěnu z ricotty rozdělte do misek a navrch přelijte švestkovou omáčkou. Ozdobte kousky čokolády a oranžátem. xxxxxxxxx Pokud nejsou čerstvé švestky, použijte švestkový džem ohřátý s několika lžícemi vody a zapékejte asi 20-25 minut, až povrch ztuhne a lehce zhnědne.