Udělejte vývar (já udělala vývar z kuřete, cibule a mrkve, ev. celer, celý pepř.) a trochu ho osolte. Vezměte hlubokou pánev nebo nízký hrnec a osmahněte na velmi drobno nakrájenou cibulku na trošce olivového oleje. Jakmile cibulka zezlátne tak přidáme rýži a pořád mícháme. Až se rýže ohřeje, tak ji zalijeme troškou bílého vína. stále mícháme a počkáme, až se víno úplně vypaří (pozná se to tak, že se rýže začna zespodu trochu přilepovat). Přidáme šafrán a trochu vývaru (vývar musí být stále teplý, když se nalévá na rýži!) – rýže musí být zalitá tak aby měla nad sebou cca 1cm vývaru. Přidáváme průběžně vývar a rýži čas od času mícháme. Oheň musí být silný, ale ne úplně na maximum. Vaříme a mícháme cca 15 min. Risotto je hotové až se vytvoří krémovitá omáčka a rýže je uvařená „al dente“ (je potřeba ji ochutnat). Nakonec risotto odstavíme, zalejeme kapkou olivového oleje, přidáme máslo a parmezán. Všechno pořádně promícháme a podáváme na stůl s bílým vínem.