Postup Řízky naklepeme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na polovině másla a oleje. Potom je osolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme dusit doměkka. Můžeme přidat sklenku koňaku. Rajčata rozpůlíme, osolíme, opepříme a na každé dáme na špičku nože cukr. Pak všechna rajčata osmažíme na zbytku oleje a másla, na kterém jsme zpěnili cibulku. Rajčata klademe na tuk rozříznutou stranou a teprve po chvíli je opečeme i z druhé strany. Během pečení je ještě propichujeme vidličkou, aby šťáva lépe vytékala. Když šťáva zhoustne, odstavíme z ohně. Asi 10 minut před podáváním znovu zahřejeme, zalejeme smetanou a malou chviličku ještě dusíme. Hotové řízky klademe na servírovací mísu tak, že kolem masa naaranžujeme věnec z pečených rajčat. Nejdříve zalijeme maso šťávou z vína a potom opečená rajčata omáčkou ze smetany. Teprve na míse vytvoří obě šťávy jídlo s neočekávanou chutí.