Staňte se našimi fanoušky na:

Rizoto na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

RIZOTO S KUŘECÍM MASEM 350g rýže arborio, 250g kuřecích prsíček, 750ml drůbež. vývar, 200ml suchého bílého vína, 1 řapík celeru, 150g zelených fazolek, 1 cibule, 2 lžíce oliv. oleje, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 25g parmazánu Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a lžíci másla, maso opečeme, opepříme a osolíme. Do stejné pánve přidáme trochu olivového oleje a osmažíme na něm nakrájenou cibuli, řapík celeru a pokrájené fazolky. Pak přisypeme rýži a promícháme, aby se obalila olejem, zaléváme vývarem a vínem. Tekutinu přiléváme postupně, aby ji zrna stačila vsáknout. Přebytečnou tekutinu necháme za stálého míchání vždycky odpařit. Cca za 18 minut začnou být zrnka vláčná, ale uvnitř mají pevný střed. Pro zjemnění necháme v rýži rozpustit zbytek másla. Do pánve přidáme maso, osolíme, opepříme a přidáme tamián. Na ozdobu použijeme rukolu a hoblinky parmazánu. JARNÍ RIZOTO 1/2kg vyloupaného čerstvého hrášku, svazek mrkve, svazek chřestu, 1 a půl l kuřecího vývaru, 2dl bílého vína, 1/2kg rýže arborio, 1 šalotka nakrájená nadrobno, extra panenská olivový olej, sůl, pepř, parmazán, citronová šťáva Zeleninu osolíme a opepříme, hrášek krátce povaříme nad párou. Mrkev rozkrájíme na podélné plátky a vaříme do poloměkka, oloupaný chřest uvaříme nad párou. Zelenina musí zůstat křupavá. V hrnci osmahneme na oleji šalotku a rýži, po pár minutách osolíme a opepříme, zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Postupně přiléváme vývar, ale vždycky až se tekutina úplně vstřebá, rizoro stále mícháme. Rýže je hotová asi za 20 minut, sundáme z ohně, zakapeme citronovou šťávou a vmícháme sýr. Podle chuti a potřeby ještě osolíme a opepříme. Nakonec rizoto obložíme zeleninou. RIZOTO Z DRŮBKŮ - recept od babičky Nakrájíme na nudličky celý talíř zeleniny vč. květáku a kedlubny. Uvařené drůbky rozkrájíme na kostičky (kde je více osob ke stolu, udusíme k drůbkům ještě kousek telecího masa). Na omastku zapěníme jemně usekanou cibuli, dáme na ni dusit spařenou rýži. Přidáme talíř zeleniny, osolíme, podlijeme polévkou z drůbků, přilijeme šťávu z pečeně nebo dušeného masa. Když je rýže a zelenina skoro měkká, vmícháme maso z drůbků kostí zbavené a ještě dusíme. Zamícháme strouhaný parmazán.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana 9|6. června 2015
moc dobré tipy,vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!