Předem si připravte 1 - 1,5 litru vývaru, může být zeleninový i masový. Nechte jej vařit a poté odstavte. Nachystejte si větší hrnec, rozehřejte v něm 50g másla a na něm orestujte cibuli. Potom přidejte nakrájenou slaninu a počkejte, až se začne propékat. Do hrnce poté vsypejte nepropranou rýži, obalí se tukem a začne se opékat. Po 2-3 minutách propraskávání začne lehce hnědnout a to bude signál, abyste do hrnce vlili víno. Chvilku počkejte, aby se vypařil alkohol a vlijte do hrnce naběračku či dvě vývaru. Rýže začne vývar rychle vsakovat, takže je potřeba rýži stále udržovat vodnatou, aby se ve vývaru vařila a probublávala. Nezapomeňte často míchat, přidávejte vývar každých pár minut, celkově se bude rýže vařit 20-25 minut. Až bude rýže hotová, s poslední naběračkou vývaru přidejte zbytek másla, polovinou nastrouhaného parmezánu, polovinu bylinek a přikryjte hrnec na tři minuty pokličkou. Rýže bude hladká a mazlavá, jak má být, takže můžete servírovat. Použijte zbytek parmezánu na posypání a nezapomeňte na bylinky. Uvedená porce je pro 4 osoby.