Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou, popř. rozkrájíme. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a houby na něm opékáme asi 10 minut. Osolíme je a opepříme. Pinie opražíme v pánvi nasucho dozlatova. Šalotku a česnek oloupeme a posekáme. Tymián opereme, osušíme a otrháme lístky. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a opečeme na něm šalotku a česnek tak, aby získaly trochu barvu. Přidáme kulatozrnnou rýži a za stálého míchání ji zesklovatíme. Nakonec vmícháme tymián. Rýži podlijeme bílým vínem a tekutinu necháme vsáknout. Pomalu přiléváme vývar, výdy jen v takovém množství, aby rýže byla přikryta. Za častého míchání dusíme asi 20 minut. Rizoto by mělo získat krémovitou konzisenci. Parmazán nastrouháme, spolu s pečenými houbami vmícháme do rýže a vše krátce prohřejeme. Výrazně osolíme a opepříme. Rizoto rozdělíme do hlubokých talířů a posypeme ho praženými piniemi. Podávat můžeme zdobené čerstvým tymiánem.