Ve větší pánvi podusím na rozehřátém oleji jemně pokrájenou cibuli, aby změkla (nesmí zhnědnout). Přidám rýži a za stálého míchání vařečkou ji částečně osmahnu, podliji vínem a dál míchám, dokud se všechno nevsákne do rýže.
Přiliji jednu velkou naběračku horkého vývaru a dál míchám na středně silném plameni, dokud je v pánvi vidět tekutina. Pak vliji další naběračku a stejným způsobem pokračuji dál, dokud nespotřebuji všechen vývar a rýže nezměkne na skus (cca 15 minut).
Medvědí česnek operu ve vodě, několikrát překrojím a přidám ke skoro hotovému rizotu. Promíchám a chvíli listy teplem nechám zatáhnout a změknout. Nakonec vmíchám máslo, dvě lžíce parmezánu a hrášek (mrazený, čerstvý). Dochutím solí a pepřem.
Hotové rizoto jednu až dvě minuty nechám odstát mimo plotnu, pak naporcuji na talíře a posypu zbývajícím parmezánem.