1) Cibulku necháme zesklovatět na oleji, přidáme rýži a krátce orestujeme. 2) Rajčata nakrájíme na kousky a přidáme je k rýži. 3) Celé to zalijeme vínem, které necháme vyvařit a poté postupně podléváme vývarem. Vaříme 20 minut. 4) Nakonec přidáme mascarpone. 5) Pstruhy nakrájíme na filety a zbavíme všech kostí. Poté je osolíme, opepříme a usmažíme na olivovém oleji. Před koncem přidáme tymián a stroužek drceného česneku. 6) Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájený česnek, přidáme k němu špenát a krátce orestujeme. Poté ho osušíme na papírovém ubrousku. 7) Rizoto rozdělíme do talířů, uprostřed uděláme prohlubeň, do které dáme špenát a nahoru filetu z pstruha. Posypeme na poloviny nakrájenými olivami a parmazánem.