Staňte se našimi fanoušky na:

Roscón de Reyes

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V mléce uděláme z droždí kvásek, na mouku s cukrem a solí jej pak celý přilejeme, přidáme změklé máslo, vejce a žloutek, strouhanou kůru, aroma i rum, vše postupně prohněteme do hladkého hustšího těsta, které nelepí. Necháme vykynout, až zdvojnásobí objem. Pak doprostřed těsta prsty vyrobíme otvor a těsto vytáhneme do tvaru dutého kruhu. Necháme dále ještě v temnu kynout. Mezitím si rozehřejeme horkovzdušnou troubu na 160°C. Roscón potřeme bílkem smíchaným s mlékem a ozdobíme sušeným ovocem, rozinkami, mandlemi - dle fantazie a možností. Pečeme 25 minut v rozehřáté troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |13. května 2014
Teda vy máte recepty, patří jim můj obdiv. A velice dobře popsané, to musí zvládnout i úplný začátečník. Děkuji. Odpovědět
kulajda |3. května 2014
hezkýý Odpovědět
Maty |1. května 2014
Ve Španělsku se tento věnec připravuje na svátek Tří králů a španělé do něj zapékají drobné mince pro štěstí. Kdo najde ve svém kousku minci nebo překvapení, koupí pak ostatním další roscón, aby i oni mohli najít své štěstíčko. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!