Maso očistíme od blan, tuku a šlach (použijeme ostrý nůž), omyjeme a osušíme (odřezky použijeme na vývar). Maso ovážeme do špalíku, aby se propeklo stejnoměrně a plátky masa pak budou mít pravidelný tvar. Česnek a tymián nasekáme nadrobno, v misce smícháme hořčici s olivovým olejem, tymiánem i česnekem. Maso dáme na talíř, osolíme, opepříme a rukama "vmasírujeme" marinádu. Necháme marinovat aspoň 2 hodiny v chladu (ne v lednici). V pánvi s rozpáleným olejem maso ze všech stran zprudka opečeme, přendáme do pekáčku a pečeme 30-40 minut na 190°C (záleží na výšce masa a požadovaném propečení). Během pečení je třeba kontrolovat teplotu uprostřed špalíku. Když chceme mít maso uvnitř růžové, měla by být vnitřní teplota maximálně 56°C. Upečené maso vyndáme, přendáme na talíř nebo mísu a necháme ještě 20 minut odpočinout. Vychladlý rostbíf nakrájíme na plátky a podáváme s dipy. DIP 1 - KOKTEJLOVÝ 1/2 majonéza, 1/2 kečup, rozmačkaný česnek, pepř, ev. bylinky DIP 2 - ČESNEKOVO-SMETANOVÝ tučnější jogurt řeckého typu nebo zakysaná smetana, ev. tučný měkký tvaroh, rozmačkaný česnek, čerstvé nasekané bylinky (petržel, pažitka, bazalka ap.), olivový olej, sůl Pokud nemáme bylinky čerstvé, můžeme použít i sušené, ale nejdřív je zalijeme trochou olivového oleje a necháme "změknout".