Staňte se našimi fanoušky na:

Roštěná daniela

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Očištěné a naklepané roštěnky na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a potřeme plnotučnou hořčicí. V nádobě rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a usmažíme jí dorůžova. Pak přidáme roštěnky, mírně je podlijeme přiklopíme poklicí a dusíme. Po 15 minutách maso obrátíme a opět přikryté poklicí dusíme doměkka dalších 15-20 minut. Měkké maso vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme kyselou smetanou, do níž jsmepředtím rozkvedlali mouku. Necháme 5 minut povařit. Potom omáčku přecedíme, je-li třeba dosolíme. Podáváme tak, že plátky masa posypeme směsí drobně nakrájeného salámu a rozsekaného vejce natvrdo. Příloha knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!