Staňte se našimi fanoušky na:

Rozinkový pudink

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vejce rozkvedláme s brandy (whisky nebo koňakem), mícháme dohladka. Sušené ovoce umeleme hrubým kotoučem a vmícháme s ostatními přísadami do těsta. Pudinkovou formu s víkem (objem asi 1,5 l) pořádně vymažeme, formu uzavřeme a pečeme v troubě, ve vodní lázni, asi 2-2,5 hodiny na 175°C. Necháme vychladnout ve formě, pak vyklopíme. Pokud nemáme uzavíratelnou pudinkovou formu, dáme těsto do jakékoliv formy, důkladně zakryjeme alobalem a postavíme do horké vody, která smí sahat maximálně do 2/3 výšky formy. Recept na tento dezert je původně z Anglie, ale tam do něj používají hovězí tuk a to by nám asi moc nechutnalo. Jako náhrada nám poslouží máslo. Pudink můžeme použít i jako dárek, jen ho zabalíme do hezké, nejlépe dřevěné, krabice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!