Staňte se našimi fanoušky na:

Ruské pirožky

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, vody, vejce, lžíce oleje a soli zaděláme těsto. Omyté brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout a oloupeme, pak je smécháme s tvarohem a pomeleme. Na lžíci oleje osmahneme a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji do tvarohu a brambor, osolíme a opepříme. Vše pořádně promícháme, vyválíme těsto a formičkou nebo sklenicí vykrajujeme kolečka, na která následně klademe nádivků. Přehneme je a pečlivě slepíme okraje. Ruské pirožky vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut. Podáváme polité rozpuštěným máslem nebo posypané osmahnutou strouhankou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |1. května 2014
Místo 2 sklenic hladké mouky, můžeme dát 1 sklenici hladké a 1 polohrubé mouky. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!