Rybu vykucháme,očistíme a zbavíme šupin a ploutví.Pak podélně rozřízneme včetně hlavy a nakrájíme na porce široké5 cm.Porce naskládáme na pekáč,osolíme,zakápneme olejem a šťávou z celého citrónu,nesní tam přijít jádra!!!Pečeme vtroubě na mírném stupni,dokud ryba nezačne zlátnout.Předem si připravíme zeleninu:mrkev,celer a petržel nakrájíme na nudličky,přidáme nové koření,pepř a bobkový list,vše dáme vařit do slané vody ne zcela doměkka.Zcezenou zeleninu pak naložíme na zlátnoucí pečicí se rybu a společně dopečeme.Při dopékání můžeme trochu podlít vývarem ze zeleniny.Pečenou rybu naskládáme jěště teplou na podlouhlou mísu v pořadí od hlavy k ocasu.Kolem porcí ryby rozložíme zeleninu,zalijeme vypečenou šťávou,která po zchladnutí mírně zrosolovatí,zdobíme plátky citrónu a petrželkou.Po vychladnutí necháme rybu 24 hodin v lednici odležet.Podáváme studené s chlebem.