Steak pražského uzenáře
100
0
1
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme polévkou či šťávou z ryb a mlékem nebo vodou. Vymícháme dohladka a necháme vychladnout, přidáme 2 žloutky, nadrobno pokrájené vykostěné rybí maso, sůl, pepř, zelenou petržel, citronovou šťávu a podle potřeby strouhanku. Tvoříme krokety, které namáčíme v bílcích a pak ve strouhance. Smažíme zprudka na rozpáleném oleji v hlubší pánvi. Pokládáme usmažené krokety na papírový ubrousek, aby nám odsál přebytečný tuk a rybí krokety nebyly tak mastné. Rybí krokety podáváme s různě upravenými bramborami, tatarskou omáčkou, dresinkovými omáčkami různých chutí a zeleninovými saláty. Lze podávat i bílé pečivo nebo krajíčky chleba.