Jikry, očištěnou kapří hlavu a mlíčí vaříme každé zvlášť v osolené vodě. Mlíčí a hlavu vyndáme z vývaru a vývar přelijeme přes síto do vařených jiker a metlou rozšleháme tak, aby se jikry pokud možno oddělily od sebe. Vařenou hlavu zbavíme kostí, maso a mlíčí nakrájíme, dáme do rozmíchaných vařených jiker a necháme zchladnout. Očištěnou zeleninu omyjeme, nakrájíme na nudličky a dáme vařit v troše kuřecího nebo zeleninového vývaru. Do rozehřátého tuku, přisypeme mouku a za stálého míchání osmahneme světle růžovou jíšku, tu zalijeme zbytkem vývaru, přidáme muškát, opepříme, promícháme a necháme 20 minut vařit. Vařenou polévku zjemníme mlékem (nebo 12% smetanou), převaříme a přecedíme přes cedník. Přidáme vařenou zeleninu, vaření jikry, mlíčí s masem i s vývarem a ještě jednou necháme přejít varem. Porce posypeme petrželkou, přidáme polévkové koření a osmažené kostičky žemle.