Staňte se našimi fanoušky na:

Rybízový koláč I.

Autor receptu: PetulkaH (124 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tvarohová nápln:500g měkkého tvarohu,2vejce,200třtinového cukru,1van.pudink,lžíce rumu,1/2l mléka,4 hrsti rybízu,nebo lesní směsy. Mouku smícháme v míse se sypkými ingrediencemi,pak s máslem změklým při pokojové teplotě a s vejcem.Vypracujeme hladké těsto,které dáme na půl hodiny odležet do lednice. Tvaroh umixujeme s vejsi,cukrem,pudinkem a rumem,nakonec vmícháme mléko. Na vymazaném plechu s vyšším okrajem vytvarujeme z těsta korpus taktéž s vyšším okrajem.Poté na těsto nalijeme tvarohovou nápln,nasypeme rybíz a pozvolna pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 45 minut.Necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sosik |1. srpna 2013
Vypada to zajimave, vyzkousim :-) Odpovědět
macik |16. června 2013
zkusim Odpovědět
tepito |15. června 2013
máme hodně rybízu-vyzkouším Odpovědět
-Suiteki |14. června 2013
Umm rybízový ..ten je nejlepší :) Odpovědět
bartovce|16. června 2013
vyzkouším Odpovědět
verča|15. června 2013
zkusim ale s jinym ovocem:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!