Staňte se našimi fanoušky na:

Rychlá a dobrá žemlovka

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse smícháme mléko (asi 0,5 l), 1 vejce, cukr (asi 2 lžíce) a špetku soli. Potřebujeme asi 6 housek, které nakrájíme na 2 cm plátky a namočíme je do mléčné směsi. Dělám výhradně ze zbylých "gumových". Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme nasáklé housky. Poklademe broskvemi nebo meruňkami. Já používám velkou plechovku konzervovaných broskví. Jsou super! (Dnes jsem přidala i jedno zbylé jablko). Na broskve (nebo jiné ovoce podle obliby) rozetřeme zakysanou smetanu. Nejlepší je ta nejhustší, kterou seženete. Má po upečení konzistenci jako tvaroh. Na zakysanou smetanu skládáme ještě jednu vrstvu namočených housek a poklademe plátky másla. Pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě, dokud neudělají housky nebo rohlíky zlatou krustu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lenka.drcmankova |15. srpna 2013
Už se těším, až vyzkouším :-) Odpovědět
sussan |24. června 2013
Žemlovky bych se klidně užrala! :) Odpovědět
Lenny |20. června 2013
super Odpovědět
pavlinf |20. června 2013
žemlovku miluji Odpovědět
laetti |20. června 2013
dobrůtka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!