Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme na širší nudličky. Slaninou prošpikujeme kuřecí čtvrtky a osolíme. V kastrolu rozehřejeme olej, kuře po obou stranách osmahneme a vyjmeme. Vložíme pokrájenou zeleninu, zbylou slaninu a opečeme. Přidáme kuřecí čtvrtky, koření a zalijeme vývarem z masoxu. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Potom kuře vyjmeme a vybereme koření. Přebytečnou vodu slijeme do hrnce a zeleninu ponorným mixérem rozmixujeme. Do směsi dolijeme slitou vodu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody a ještě alespoň 15 minut povaříme. Vmícháme smetanu na vaření, dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Maso obereme z kostí a vložíme do omáčky prohřát. Podáváme s kynutým knedlíkem a můžeme ozdobit brusinkovým kompotem.