Džem je připravený během chvilky - bez převařování a přeslazování...
Semínka chia smícháme s vodou a necháme odpočinout cca 15 minut (mezitím je několikrát promícháme, aby se všechna chia nasákla vodou). Poté vzniklý gel z vody a chia dáme do mixéru. Přidáme maliny, prášek z lucumy a několik vteřin mixujeme.
Semínka chia mají vysoké hydrofilní vlastnosti (váží na sebe vodu, okolo každého semínka se vytvoří vrstva z jemného gelu a tím chia "zvětší" svůj objem, nejsou tvrdá na skus, mají sytící vlastnosti a jsou přírodním zdrojem omega-3, vápníku, vlákniny, proteinů a dalších živin). TIP: Tímto jednoduchým a rychlým způsobem je možné připravit džem (či pomazánku) z jakéhokoliv oblíbeného ovoce...Je-li po letní sezóně, do receptu můžeme použít rozmražené ovoce.