Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, ve větší pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a brambory orestujeme dozlatova. K bramborám přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět. Cibuli nasekáme nadrobno, papriku zbavíme semeníku a nakrájíme na středně velké kostky. Zeleninu nasypeme k rýži, přidáme snítku čerstvého rozmarýnu (nebo 2 špetky sušeného), zalijeme vývarem osolíme a opepříme. Pánev přikryjeme pokličkou a rýži necháme za občasného promíchání dusit. Na zbylém oleji opekáme norimberské klobásky tak dlouho, dokud nezískají krásně zlatavou barvu. Pak z nich pomocí ubrousku (nebo papírové kuchyňské utěrky) odsajeme přebytečný olej, rozdělíme je na jednotlivé talíře a podáváme s připravenou rýžovo-bramborovou směsí. Před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem a lístky šalvěje.