Rýži promyjte ve studené vodě, 15 minut ji máčejte a nechte oschnout. Sýr nakrájejte na 2 cm kostky, které potom osmažte ve velké vrstvě oleje na středním plameni, až dostanou světle hnědou barvu. Rozpusťte kurkumu a 2 čl soli v šálku teplé vody nebo syrovátky a vložte do ní sýrové kostičky, aby nasákly. Zbytek soli přidejte do vody k rýži. V hrnci rozehřejte na středním plameni rostlinný olej a během minuty osmažte kardamonové tobolky a hřebíčky. Přidejte rýži a hrášek a ještě několik minut míchejte. Nyní do rýže přilijte slanou vodu a přiveďte do prudkého varu. Jednou zamíchejte, snižte přívod tepla na minimum a bez odkrývání a míchání vařte alespoň 20 minut. Odkryjte hrnec a 2 až 3 minuty nechte odpařovat vodu. Přidejte okapané sýrové kostičky a několik kousků másla. Před podáváním jemně zamíchejte vidličkou.