Trhanec-podle Pohlreicha(sobotní vaření)
45
2
4
Přebranou a propláchnutou rýži zalijeme mlékem se solí a uvaříme doměkka. Želatinu namočíme do trošky vlažné vody na 30 minut. Namočenou želatinu pak zalijeme zbytkem vody, zahříváme a mícháme dokud se úplně nerozpustí. Přidáme ji do horké rýžové kaše a promícháme. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Chladnou kaši naplníme do formy vypláchnuté studenou vodou a proložíme kousky meruněk, necháme v chladu ztuhnout. Vychlazenou smetanu ušleháme. Před vyklopením ponoříme formu se šarlotou do horké vody, vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, případně posypeme vlašskými ořechy. Rada: Šarlotu můžeme připravit i s jiným ovocem, např. s jablky.