Zahřejeme vývar a přidáme do něj šafrán. Na másle necháme zesklovatět 1 nakrájenou cibuli, přisypeme rýži, mícháme asi 1 minutu, zalijeme sběračkou vývaru a mícháme, dokud se vývar nevstřebá. Přidáme další sběračku vývaru a tak pokračujeme, dokud se rýže neuvaří. Pak odstavíme, vmícháme 125 g strouhaného parmazánu a dosolíme podle chuti. Necháme vychladnout. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer dosklovata, přidáme mleté hovězí maso, zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme protlak a vaříme na mírném plameni asi 30 minut. Na poslední 3 minuty přidáme hrášek a do hotové směsi vmícháme parmazán. Lžíci rýže vezmeme do dlaně a vytvoříme větší důlek, dáme do něho asi 2 lžičky masové směsi, trochu sýra a zformujeme kouli o průměru cca 5 cm. Obalíme ve strouhance a smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova.