Vodu s mlékem a špetkou soli přivedeme k varu, vsypeme rýži a vaříme 10 minut, nechte okapat. Dýni oloupejte, odstraňte semínka a pak dužinu jemně naškrábejte na čisté plátěné utěrce. Utěrku sbalte, pevně ji zatočte a vyždímejte z dýně část tekutiny. Nastrouhanou dýni smíchejte s rýží, pak přidejte parmazán, ricottu, vejce, máslo, osolte a opepřete. Do mísy dejte mouku a doprostřed udělejte důlek, vlijte do něj olej a trochu vody. Postupně zapracovávejte mouku, po troškách přidávejte vodu a vypracujte tvárné těsto. Těsto hněteme až je hladké a pružné, pak z něj vyválejte tenkou placku. vykrojte z ní 2 kruhy, jeden bude větší. Větším vyložte formu pr. 25 cm, vymazanou máslem a vysypanou strouhankou. Naplňte směsí rýže s dýní a zakryjte druhým kruhem těsta, okraje složte k sobě a pevně spojte. Povrch potřete olejem a několikrát propíchejte vidličkou. Pečte asi 45 minut na 180°C, podáváme ho horký nebo vlažný.