Mrkev a pórek nakrájíme, výhonky slijeme a necháme okapat, česnek prolisujeme. Jednu limetku nakrájíme, druhou vymačkáme, koriandr otrháme a trochu odložíme na ozdobu. Krevety střídavě na kousky limetky napichujeme na špízy. Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme zeleninu a 5 minut ji zprudka opékáme, pak přidáme česnek a ještě krátce opečeme, vmícháme limetkovou šťávu, sójovou a sladkokyselou omáčku. Dochutíme chilli pastou, případně dosolíme, přidáme koriandr a zeleninu necháme vychladnout. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a špízy v něm z obou stran opečeme, osolíme a opepříme. Dáme na mísu a ozdobíme zbylým koriandrem. ZÁLIVKA K OCHUCENÍ SALÁTU: Trošku strouhané kůry a šťávy z limetky smícháme s medem, solí, pepřem a 5 lžícemi sezamového oleje.