Ceasar´s salát
20
3
6
Bílé a červené zelí omyjeme, osušíme, nakrouháme a necháme odstát. Šťávu vymačkáme. Jablko oloupeme, nakrájíme na proužky a pokropíme citronovou šťávou. Sýr nastrouháme, pomeranče oloupeme, odstraníme jadérka, nakrájíme na kostky a smícháme s jablkem a sýrem. Tuňáka dáme do salátové mísy, přidáme zelí a promícháme s pomeranči, jablkem a sýrem. Smícháním oleje z tuňáka, olivového nebo slunečnicového oleje, 2 lžic citronové šťávy, citronové a pomerančové kůry, hořčice, soli, cukru a pepře připravíme omáčku. Polijeme salát, promícháme a přikryjeme, dáme do chladničky cca na 30 minut. Před podáváním salát posypeme vlašskými ořechy.