Oloupaný ananas podélně nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme středy. Odkrojky z ananasu nasekáme nadrobno, v rendlíku je pomalu rozvaříme, zredukujeme, propasírujeme a použijeme na dekoraci. Řepu pečeme ve slupce zabalenou do alobalu asi 90 minut na 160°C, pak necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme. Podmáslí nalijeme do rendlíku, přidáme vanilková zrníčka, která vyškrábeme z podélně rozkrojeného lusku. Na mírném ohni vše pomalu zahřejeme lehce pod bod varu. Pozor - nesmíme míchat ! Na chvíli odstavíme a pak necháme hmotu překapat přes plátno. Tvaroh, který nakonec použijeme na ozdobu dezertu, je lepší připravit den předem. Zároveň si vychladíme překapanou syrovátku a přidáme do ní želatinu, necháme nabobtnat a na mírném ohni zahřejeme tak, aby se rozpustila. Pak směs nalijeme do šlehačkové lahve, použijeme 2 bombičky a necháme vychladit v lednici. Čtvrtky ananasu nakrájíme na pravidelné obdélníky a ty opečeme na rozpálené pánvi nasucho tak, aby ovoce zkaramelizovalo. Pak je nakrájíme na menší kousky, na ozdobu použijeme mladé lístky salátků a šťovíku.