Staňte se našimi fanoušky na:

Salát z chobotnic

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept pro 4 osoby: Chobotnici nejprve naklepeme a uvaříme v dostatečném množství vody do změknutí (t.j. cca 2-3 hodiny). Uvařenou chobotnici necháme ve vývaru vychladnout. Vyndáme ji, očistíme povrchovou kůži, z hlavy vytáhneme tvrdý chrupavkový "zobák" a maso chobotnice pokrájíme na deobnější kousky. Do salátové mísy dáme chobotnici, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, přidáme vinný ocet. Promícháme s nasekanou cibulí a nakrájenými rajčaty. Přidáme utřený česnek, pepř a petrželku. Před podáváním necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. 1 porce = 340 kcal - T 15 - S 12 - CH 100

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |9. září 2014
Dlouhou tepelnou úpravou ztrácí červená cibule svou barvu. Proto se hodí zejména do salátů Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!