Salát č. 1 Hřiby očistíte a nakrájíte na větší tenké plátky. Vložíte do vroucí vody s citronovou šťávou a vaříte na mírném ohni asi 5 minut. Potom scedíte, propláchnete studenou vodou a vmícháte do majonézy, do které jste předtím přimíchali jogurt, mletý pepř, postrouhanou cibuli, kečup a sůl. Všechno spolu promícháte a necháte odstát na chladném místě. Podle chuti můžete do salátu přidat zeleninu. Salát č. 2 600 g hřibů, 100 g cibule, voda, sůl, 1 bobkový list, ocet, cukr, olej, pepř Očištěné hřiby umyjete, nakrájíte a dáte do vody vařit. Osolíte, přidáte bobkový list a vaříte. Po uvaření je scedíte. Ještě k horkým hřibům přidáte na kolečka nakrájenou cibuli, podle chuti ocet, cukr, trochu oleje a pepř. Promícháte a vychladlý salát servírujete.