CHICKPEAS 300g cizrny z konzervy, kousek skořice, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, 8 lžic olivového oleje, 2 citrony, 1/2 lžíce mletého římského kmínu, svazek koriandru, sůl, pepř Cizrnu propláchneme a ve větším množství vody povaříme 5 minut s kouskem skořice. Cizrnu necháme okapat, oloupaný česnek nasekáme, papriku nakrájíme na malé kostičky. Na 3 lžících olivového oleje orestujeme česnek s paprikou. Cizrnu smícháme s česnekovo-paprikovou směsí, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, kmín a sekaný koriandr. Salát necháme vychladit. Nakonec přidáme zbytek oleje a ozdobíme několika lístky koriandru. CAESAR light 200g kuřecího masa, 1/4 hrnku olivového oleje, 2 krajíčky toastového chleba, 2 římské saláty, 3 stroužky česneku, pepř, sůl, worcester, šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce pecorina Na oleji orestujeme nakrájené maso a dáme stranou. Do pánve přilijeme lžíci oleje, nakrájený česnek a necháme ho v oleji prohřát. Pak česnek vyndáme a do pánve přidáme sůl a na kostky nakrájený toastový chleba, osmažíme dozlatova a dáme stranou. Do velké mísy dáme natrhaný salát, zastříkneme olivovým olejem, worcestrem, citronovou šťávou, přidáme sůl a čerstvě mletý pepř, salát v míse několikrát prohodíme. Na talíře rozdělíme salát, přidáme maso, krutony a na konec posypeme hoblinkami pecorina. WALDORF 2 středně velká zelená jablka, svazek rukoly, 1 a 1/4 hrnku strouhaného celeru, 1/2 hrnku směsi pekanových a vlašských ořechů, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balsamico octa, sůl, pepř, 1/2-1 lžička cukru Na dresink promícháme olej s balsamicem, solí, pepřem a cukrem. Na jednotlivé talíře rozdělíme rukolu a na ní položíme strouhaný celer. Z jablek vyřízneme jádřince, nakrájíme je na kolečka a poklademe na celer, nakonec zakapeme dresinkem a posypeme ořechy.