Okurkový salát s ředkvičkami : 1 salátová okurka, 2 svazky ředkviček, 3 svazky jarní cibulky, 100ml krémové smetany, 2 lžíce octa, špetka pepře, sůl. Omytou okurku oloupeme (mladou nemusíme) a nakrájíme na plátky společně s ředkvičkami a cibulí. Nať nakrájíme na dílky a přidáme k ostatním surovinám. Smetanu rozšleháme s octem, pepřem a solí. Dobře promícháme a necháme vychladit.
Ředkvičkový salát s vejci : 2 svazky ředkviček, 2 natvrdo uvařená vejce, 120ml bílého jogurtu, sůl, 1 lžíci petrželové natě. Ředkvičky dobře omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na kolečka. Žloutky utřeme se solí, smícháme s jogurtem. Bílky posekáme nadrobno a vše promícháme. Salát ozdobíme nasekanou petrželkou.